Gå til innhold

Seminar for aspirantene

8. mai 2012

Lekent, velregissert og lærerikt!

Søndag 22.4 holdt musikkpedagog Andras Hidas seminar for aspirantene i Skøyen Skolekor. Dirigent Marianne var med og assisterte. Aspirantkoret vårt består av seksåringer som er på god vei ut i den musikalske verden, men som – knyttet til sin alder – trenger input og virkemidler i forhold til timing, rytme og gehør for å utvikle seg videre.

Seminaret til Andras fokuserte på rytmisk improvisasjon og barna fikk prøve seg med bl.a. sangleker med intervallsanger, afrikanske trommer og dans spunnet sammen i en – for seksåringene – intuitivt forståelig helhet. Andras har en spesiell evne til å se og lese barna og skapte en unik kontakt fra første øyeblikk. Dette kombinert med stort engasjement og formidlingsevne gjorde seminaret til en utviklende dag med mye glede for de små koristene.

Avslutningsvis ble det holdt en hentekonsert hvor publikum fikk anledning til å bevege seg til barnas rytmer de siste minuttene.

Uttalelse fra en av foreldrene:

Vi som foreldre synes vi fikk overvære en fantastisk liten musikkperle-stund. Jeg synes måten Andras tok barna med inn i musikkens verden, både med søk etter toner, rytme og lek var helt utrolig. Vi vil gjerne gjenta dette. Må innrømme at jeg satt der og ble ganske rørt over den lille konserten.

Det var 16 aspiranter som deltok på seminaret, trinnkontakt Irene og undertegnede hadde gleden av å bistå.

For styret
Heidi Moseng

From → Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: